Beetje respect graag


Een beetje ingekort plaatste de NRC 6 aug. 2016 deze ingezonden brief:

Linksmens koestert moslims, maar lacht om christenen, schrijft Anna Krijger (3/8).

Na een loopbaan als katholiek priester werd ik na een lang proces overtuigd atheïst. Waar ik mij niettemin tegen blijf verzetten is het denigrerend bejegenen van gelovigen. Deze mensen wegzetten als dommeriken, gestoorden of leugenaars vind ik verwerpelijk. Dat zijn ze niet. Ik heb gelovige familieleden en kennissen, maar ik heb geen reden ze belachelijk te maken.

Verschillen in geloofsopvattingen en de arrogantie van het christendom zijn belangrijke factoren in de actuele spanningen in vooral het Midden-Oosten. De islam spant momenteel wat intolerantie en wreedheid betreft wel de kroon. Maar andere religies hebben evenmin een redelijke basis. Nooit trok er een slavenvolk uit Egypte, nooit was er een ark van Noë, en nog nooit is er iemand uit zijn graf opgestaan. Ik heb geen respect voor welke godsdienst dan ook maar niets belet mij gelovigen respectvol te bejegenen.

Anton Mullink (lid van de Vrije Gedachte)

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *